Start / Inleiding

Het doel van deze teksten is een goed beeld te krijgen van wat een mens nu eigenlijk IS.
Een mens is in ieder geval veel meer dan alleen maar zijn buitenkant, veel meer dan alleen zijn lichamelijke eigenschappen, zullen we zien.

We gaan op weg door ‘gewoon goed’ naar de eigenschappen van mensen te kijken en ons creatieve denkvermogen te gebruiken. Want hoe ingewikkeld de wereld – inclusief de mens – ook in elkaar steekt: er móét een weg zijn om dat op zijn minst begrijpelijk te krijgen.
Met deze weblog probeer ik om precies dàt te doen: de wereld en onszelf in alledaagse woorden te beschrijven. En dat doe ik door stap voor stap, en door (letterlijk!) vanaf de grond dit verhaal op te bouwen. En als we die stappen maar klein genoeg maken, hoeven we ook nergens iets ‘te geloven’.

Misschien denkt u soms bij deze teksten: zó simpel kan het toch niet zijn? Bovendien leeft het idee soms dat dit (al eeuwen?) het exclusieve terrein is van ‘professionals’, van filosofen, medici, kerkleiders, etc. Dat was misschien in vroeger tijden zo, in ieder geval nu niet meer. We kunnen in dit informatietijdperk zelf gegevens verzamelen, zelf denken en onszelf in kaart brengen, beter dan ooit eerder mogelijk was.

Klik eens op de inhoud en loopt u eens door die lijst van hoofdstukken heen, zodat u een indruk krijgt van wat u kunt verwachten.
Leest u hier en daar een stukje uit een hoofdstuk dat u interesseert. Maar het hele verhaal komt het best uit de verf door de hoofdstukken in de volgorde na elkaar te lezen.

En ten slotte nog dit: zorg ervoor dat het u niet vermoeit: teveel chocola inééns is ook niet altijd leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*