Omdat ik het leuk vind

Omdat ik dit zo’n fascinerend onderwerp vind.
En ik = Fred. Ik ben gewoon iemand ‘die wil wéten!’, weten over mijzelf, over mijn medemensen, over de wereld en het leven.
In mijn zoeken naar antwoorden zijn steeds 3 kanten van mij *) aanwezig:
ik combineer mijn (aangeleerde) wetenschappelijke, technische, analytische manier van denken met mijn psychologische kennis en mijn diepe interesse in de religieuze achtergronden van het bestaan, waarbij ik zeker ook de moderne kennis uit de bahá’í-bronnen gebruik.
portret
Ik durf ook moeilijke vragen te stellen, en verwacht ook een antwoord te vinden.
Ik denk dat in dit verlichte tijdperk “je kunt het niet weten”
of “je gelooft het wel, of je gelooft het niet” achterhaald is
(behalve als het over Sinterklaas gaat, en dan is dat OK – vind ik).

En dan nog dit, a.u.b.:
de kennis die ik hier bijeenverzameld heb is zeker niet allemaal oorspronkelijk van mij, want ik sta natuurlijk op de schouders van mijn leraren, en op stapels boeken van anderen.
Ik heb hooguit de dingen op mijn eigen manier gerangschikt en verwoord.
En ik werk hier dus in feite als een kennisdeler.
En u weet: als je een appel met iemand deelt, krijgt ieder een halve appel. Als je kennis met iemand deelt verdubbelt zich die kennis elke keer.

*) Ik ben een werktuigbouwkundig ingenieur en ik heb daardoor een ‘technische’ manier van denken aangeleerd: analytisch, afwegend, zoekend en: niks geloven.
Ik ben ook individualpsychologisch counselor, huwelijks- en relatiecounselor, en MeerMoed-Trainer, en ‘weet wat’ van mensen.
En ik ben al lange tijd bahá’í, en raak meer en meer thuis in deze unieke, fascinerende bron van moderne religieuze kennis over de mens en de wereld.