Bewustzijn zit in de hersencellen?

Op tv gezien: een documentaire over iemand die in een laboratorium met een microscoop celonderzoek deed in preparaten van menselijke hersenen. Terwijl er beelden werden getoond van wat ze daarin zag, zei ze (zo ongeveer) dit: “ik heb tijdens mijn opleidingen altijd geleerd dat bewustzijn en gedachten ontstaan door elektrische activiteit in deze celstructuren. Maar ik kan me dat nu toch eigenlijk niet meer goed voorstellen. Bewustzijn zou dus zomaar plotseling ophouden bij het overlijden?”
Nee, dat klopt ook helemaal niet, wat er op onze universiteiten daarover wordt geloofd en geleerd.
Wat er onder die microscoop te zien was, is ook niet de bron van onze gedachten, het is de ontvanger / doorgever daarvan. Hoe zou creatieve vrijheid, fantasie, denken, inzicht en begrijpen ooit een product kunnen zijn van materiële cellen?
Niemand zal toch ook beweren dat als we naar het inwendige van een radio kijken, met al die transistortjes en ingewikkelde bedrading-patronen, dat dáárin de radioprogramma’s ontstaan en aanwezig zijn. Wat een rare gedachte eigenlijk!
En als we die beelden van de microscoop zien, is dat anders?
Nee, wat gek toch dat we nog steeds die te krappe materialistische kijk op ons bewustzijn aangeleerd krijgen, terwijl we ‘met de klompen aan’ aanvoelen dat dat gewoon niet klopt.
Nee, de mens IS zijn lichaam niet. Een mens IS een bewuste ziel en HEEFT een lichaam.
En, gebruik makend van dit instrument lichaam/hersenen, functioneert een mens zoals die doet.
Meer lezen? Kijk in hoofdstuk 15 e.v. van het boek (zie menubalk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*